Бойовики звинуватили ВСУ в обстрілі Безіменного, в ОБСЄ обстрілу не бачили

Читать на русском
Російсько-окупаційні сили в ОРДЛО намагаються звинуватити українські війська в обстрілі Безіменного, хоча спостерігачі місії ОБСЄ про ніякий обстріл не повідомляли.

Російсько-окупаційні сили в ОРДЛО намагаються звинуватити українські війська в обстрілі Безіменного, хоча спостерігачі місії ОБСЄ про ніякий обстріл не повідомляли.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

Так, в штабі розповіли, що в підконтрольних російсько-терористичним силам ЗМІ з'являються неправдиві провокаційні заяви «влади» невизнаних республік, в яких вони намагаються звинуватити Україну в обстрілі Безіменного в той час, як там проходив «мітинг з нагоди 9 травня».

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 9 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Інформація, викладена в зазначених інформаційних матеріалах, не відповідає дійсності, оскільки за даними чергових змін з боку Збройних Сил України обстрілів в напрямку вказаного населеного пункту не зафіксовано. Крім того, за проведенням святкового мітингу спостерігали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які про зазначені події не заявляли», – підкреслили в штабі АТО.

При цьому представники Міноборони нагадали, що 4 травня бойовики вже здійснювали провокаційні обстріли своїх позицій в Безіменному, намагаючись видати їх за обстріли з боку української армії.

У штабі зазначили, що Збройні сили України відвели від лінії розмежування важке озброєння і виконують умови режиму припинення вогню.

Нагадаємо, початку 9 травня російсько-терористичні війська вже 32 рази обстріляли сили АТО із застосуванням мінометів, великокаліберних кулеметів і гранатометів: один український боєць загинув, ще один отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: