У штабі АТО назвали кількість обстрілів з початку доби

Читать на русском
З початку сьогоднішньої доби російсько-терористичні війська здійснили 32 обстріли позицій сил АТО: один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

З початку сьогоднішньої доби російсько-терористичні війська здійснили 32 обстріли позицій сил АТО: один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Російсько-окупаційні війська не припиняють обстріли позицій сил АТО. З початку доби ворог 32 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще один український захисник отримав поранення», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 9 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 9 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів противник накривав позиції біля Верхньоторецького. З мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах поблизу Авдіївки. Гранатомети різних систем противник застосовував по захисникам Кам'янки, а стрілецьку зброю – по захисникам Луганського. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї ворог вів вогонь по опорних пунктах біля Зайцевого.

На приморському напрямку, з озброєння танка, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник накривав вогнем опорні пункти близько Водяного.

120-міліметрові міномети і протитанкові гранатомети ворог застосовував по захисникам Павлополя, а з мінометів калібру 120 мм бив по захисникам Широкиного і Лебединського. З протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник обстрілював опорні пункти під Чермаликом, а поблизу Старогнатівки намагався провокувати наших воїнів вогнем автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Гранітного і Гнутового.

На луганському напрямку, з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь по позиціях біля Новотошківки. Протитанкові ракетні комплекси і автоматичні гранатомети ворог застосовував по опорних пунктах поряд з Кримським. З автоматичних гранатометів противник обстрілював захисників Валуйського.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – зазначили в штабі.

Нагадаємо, 9 травня в результаті обстрілу російсько-терористичних військ загинув військовослужбовець однієї з механізованих бригад.

За 8 травня терористи 50 разів відкривали вогонь по українських позиціях в зоні проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: