Б'ють з артилерії і гранатометів: на Донбасі 50 обстрілів за добу

Читать на русском
За минулу добу терористи 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення АТО.

За минулу добу терористи 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Бойовики з окупованих територій продовжують здійснювати провокаційні обстріли опорних пунктів ВСУ, через що військовим, щоб захистити своє життя, доводиться в деяких випадках відкривати вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку позиції поруч з Кам'янкою ворог обстріляв з мінометів калібру 120-мм і 82-мм Терористи відкривали вогонь біля Невельського і Троїцького з 120-міліметрових мінометів, а близько Луганського - з гранатометів різних систем. Зі 120-ти і 82-х міліметрових мінометів і гранатометів ворог обстрілював позиції під Верхнєторецьким.

Терористи били по опорним пунктам поблизу Авдіївки із мінометів калібру 120-мм і 82-мм гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти неподалік населених пунктів Зайцевого і Пісків накрили вогнем із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Новгородського.

Клімкін їде до США обговорювати ДонбасГлава МЗС Павло Клімкін відвідає з робочим візитом США 8-10 травня, де візьме участь в засіданні базової групи Мюнхенській конференції з питань безпеки.

По позиціях поблизу Павлополя на Приморському напрямку терористи били із мінометів калібру 120-мм і 82-мм гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Артилерійські системи калібру 122 мм, 120-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецьку зброю вороги застосовували по опорних пунктах неподалік Гнутово. Морські піхотинці під Водяним потрапили під обстріл з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Красногорівки били з мінометів калібру 120-мм і 82-мм гранатометів і кулеметів великих калібрів, а поблизу Широкіно і Чермалика - з гранатометів різних систем. Окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82-мм і протитанкових гранатометів неподалік Мар'їнки, а поблизу Гранітного використовували стрілецьку зброю.

Російсько-окупаційні війська на Луганському напрямку вели вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм по опорних пунктах поблизу Новозвановки, а 120-міліметрові міномети і автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського.

Тим часом позиції поблизу Троїцького обстріляли з мінометів калібру 82-мм і гранатометів різних систем, а поблизу населеного пункту Жовте били з протитанкових гранатометів. Гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, противник застосовував по захисникам станиці Луганської та Валуйського, а зі стрілецької зброї обстрілював опорні пункти в районі Дінця.

Нагадаємо, в Естонії стартували масштабні військові навчання НАТО.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала групу торговців зброєю, вивезеного з зони АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: