Порошенко анонсував всеукраїнський конкурс проекту Меморіалу українським героям

Читать на русском
Порошенко переконаний, що Меморіал має бути розміщено на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне оголосити всеукраїнський конкурс проекту Меморіалу українських героїв, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність України.

Про це він заявив під час виступу на відкритті фотовиставки «Четверте покоління» у Національному музеї історії України, передає «Слово і Діло».

«Нещодавно до мене звернулися десятки громадських організацій ветеранів антитерористичної операції, які представили своє бачення Меморіального комплексу. На переконання авторів звернення, Меморіал слід розмістити в історичному місці. Це повинна бути максимально відкрита, велика територія, де люди могли б не тільки покласти квіти або вінки, а й перебувати деякий час, думати, згадувати і осмислювати минуле, сьогодення і дивитися в майбутнє. Я згоден із запропонованими підходами», - зазначив він.

Порошенко нагадав, що підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали свої життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

«Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашою участю і визначить, якою має бути будівля Меморіалу і його наповнення експонатами й артефактами», - сказав він.

За словами Порошенка, найкращим місцем для розміщення цього Меморіалу буде територія Національного музею історії України в Другій світовій війні у Києві.

«Це місце традиційно відвідують сотні тисяч людей, і стежка сюди не заросте ніколи. Таким чином, вся ця територія, де будуть знаходитися Національний музей історії України в Другій світовій війні, а також майбутній Меморіальний комплекс учасникам АТО, повинна стати єдиним Меморіалом українських героїв. Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийнято», - додав він.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 8 травня, відзначають День пам'яті і примирення.

Порошенко привітав українських захисників з Днем пам'яті та примирення, а також відкрив фотовиставку «Четверте покоління» у Національному музеї історії України в Другій світовій війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: