У Китаї десятки чиновників опинилися у в'язниці через зсув на сміттєзвалищі

Читать на русском
Керівник компанії, яка керувала полігоном, і колишній голова адміністративного бюро міста отримали по 20 років ув'язнення.

Через зсув сміття в китайському місті Шеньчжень 45 осіб отримали судові вироки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «BBC Україна».

Керівник компанії, яка керувала полігоном, і колишній голова адміністративного бюро міста отримали по 20 років ув'язнення.

Близько 20 засуджених на час катастрофи обіймали різні посади при владі. Їх звинуватили у службовій халатності і зловживанні повноваженнями.

День Землі: який «спадок» дістанеться майбутнім поколінням?Звичайне побутове сміття, залишене на природі, може пролежати там сотні років. У День Землі «Слово і Діло» закликає українців відповідально поставитися до утилізації побутових відходів.

Відразу після катастрофи один з чиновників, який відповідав за полігон, покінчив життя самогубством.

Катастрофа сталася наприкінці 2015 року, тоді загинули 73 людини. Гори відходів, землі та будівельного сміття несподівано зсунулися, зруйнувавши прилеглі квартали. Зсув охопив територію площею 380 тисяч квадратних метрів, затопивши їх у 10 метрах бурого ґрунту та бруду.

Раніше в Ужгороді сталося загоряння сміття на контейнерному майданчику. При висипанні сміття з контейнерів почалося загоряння, пролунали вибухи.

Також у Харківській області стався пожежа на полігоні твердих побутових відходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: