Під Харковом горить сміттєвий полігон

Читать на русском
У Харківській області сталася пожежа на полігоні з твердими побутовими відходами. Займання вдалося локалізувати.
Пожежа на сміттєвому полігоні пад Харковом

У Харківській області сталася пожежа на полігоні твердих побутових відходів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Інформація про пожежу на ТОВ «Сміттєпереробний завод» надійшла рятувальникам 4 травня о 15:46. Вогонь встиг поширитися на площу 700 кв.м.

На місці працюють 5 одиниць пожежної техніки та 30 чоловік особового складу ГосЧС, а також 16 одиниць інженерної техніки сміттєпереробного заводу.

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Харків?«Слово і Діло» уявило, як би виглядав Харків, якби Геннадій Кернес втілив в життя обіцяне.

Зараз на місці продовжують працювати рятувальники, загоряння вдалося локалізувати.

«У 00:27 5 травня пожежникам вдалося локалізувати пожежу. Зараз проводяться роботи по її повній ліквідації. На місці працюють 5 одиниць пожежної техніки та 30 чоловік особового складу ДержНС, а також 16 одиниць інженерної техніки сміттєпереробного заводу», - йдеться в повідомленні.

У ДержНС відзначили, що гасити такі пожежі досить складно, оскільки під час горіння твердих відходів вогонь швидко поширюється усередині сміттєвого масиву і по його поверхні, при цьому горіння сміття супроводжується великою кількістю токсичного диму і, як наслідок, задимленням значної території навколо.

Нещодавно стало відомо, в яке місто скинуть 10 тонн львівського сміття. ]}

Нагадаємо, що 24 квітня, в зоні відчуження Чорнобильської АЕС невстановлені вантажівки викинули сміття зі Львова.

Раніше депутати Київради підтримали проект рішення, згідно з яким вивезення побутових відходів можна буде вважати окремою комунальної послугою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: