У Києві почали встановлювати підземні сміттєві контейнери

Читать на русском
Сміттєві баки знаходитимуться під землею, в п'ятикубовому боксі. Один такий підземний бак заміняє 4-5 звичних залізних контейнерів.
Фото: Facebook/Petr Panteleev

У центральній частині міста зараз ведеться установка 50 контейнерів, до кінця року їх кількість має збільшитися до 300 одиниць, а наступного року — до 1 тис.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«Такі баки функціонують у країнах Європи, ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже у київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а мешканці скаржаться на неприємний запах. Один новий підземний контейнер має об'єм у 5 кубічних метрів і замінює 5 звичайних відкритих контейнерів», — зазначив Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє що до кінця 2017 року у Києві буде 100 нових автобусівСказано 4 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер додав, що такі контейнери обладнані інформаційними панелями і спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру про заповнення бака. Також контейнери обладнані системою пожежогасіння.

«Ці контейнери — вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть хороші відгуки у жителів міста, адже в експлуатації вони зарекомендували себе дуже добре», — підкреслив він.

Також, за словами міського голови, у міських зонах відпочинку встановлені нові смітники.

«Вже встановлено 200 таких смітників, ще 300 встановимо найближчим часом. Вони місткі і мають сучасний вигляд. Ті, що встановимо в міському парку, матимуть дерев'яну обробку», — розповів Кличко.

Раніше повідомлялося, що киянам можуть запровадити окремий платіж за сміття.

Нагадаємо, в Києві планують активно боротися зі сміттям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: