Стало відомо, в яке місто скинуть 10 тонн львівського сміття

Читать на русском
Червоноград офіційно підтвердив намір забрати львівські відходи, в той час як інші 16 міст, які обіцяли допомогу в утилізації сміття, свою готовність не підтвердили.

Червоноград офіційно підтвердив намір забрати львівські відходи, в той час як інші 16 міст, які обіцяли допомогу в утилізації сміття, свою готовність не підтвердили.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Zaxid.net.

«У мене є єдине підтвердження, від міста Червоноград. Він готовий підписати договір на 10 т. Ми очікуємо. Я говорив з мерами, які підписали меморандум: одні посилалися на сесії, інші - на громадські обговорення. В одному з міст громадські обговорення призначені на 26 травня», - розповів керівник департаменту житлового господарства ЛМР Сергій Бабак.

Червоноград під час сесії 25 квітня погодився забрати львівські відходи. Однак реально відходи туди повезуть тільки наступного тижня. Угода діятиме два роки.

«Договір я вже підписав, передав на підписання до Львова. Але у нас зараз йде пересипання на полігоні. Ми домовилися, що зі Львова ми будемо брати з 8 числа вже регулярно 10 тонн на день. Тонна - 287 грн - це за поховання для комунального підприємства, яке працює. І 1133 грн йде за міжбюджетний трансфер за тонну», - повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський.

Про готовність забирати по 30 тонн відходів заявляв Буськ. Там навіть узгодили меморандум на сесії, а з текстом угоди не поспішають.

«Меморандум був підписаний трохи раніше. І зараз він був затверджений сесією Буської міської ради. Зараз ми працюємо над самим текстом угоди. Львів і область за те, що ми будемо забирати сміття, повинні дати фінансування на реконструкцію звалища. Плюс на закупівлю нового сміттєвоза», - сказав мер Буська Ростислав Сліпець.

Гірша ситуація з Дрогобичем. Тамтешній міський голова підписав меморандум. Але узгодити додаткові 50 тонн відходів потрібно з селищем, де розташований полігон.

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Львів?«Слово і Діло» уявило, який вигляд мав би Львів, якби Андрій Садовий втілив у життя обіцяне.

«Ми ж підписали меморандум, і він набуває чинності тільки після того, як Броницька селищна рада ухвалить рішення, що може приймати сміття. Ось ми з хати в хату ходимо поки що. Думаємо, що не буде проти», - запевнив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Нагадаємо, 21 квітня мер Львова Андрій Садовий заявив про підписання меморандуму про припинення «сміттєвої блокади» столиці Галичини.

Однак вже після цього, львівське сміття було виявлено в Чорнобильській зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: