У США суд зобов'язав косметичну компанію виплатити пенсіонерці понад 100 млн доларів

Читать на русском
62-річна американка у своєму позові заявила, що захворіла на рак після того, як протягом 40 років користувалася дитячою присипкою з тальком.

Американська компанія Johnson&Johnson повинна сплатити 110 млн доларів компенсації жінці, яка звинуватила компанію в тому, що захворіла на рак після використання її продукції.

Про це пише The International Business Times, передає «Слово і Діло».

Таке рішення виніс суд присяжних штату Міссурі.

62-річна мешканка штату Вірджинія Луїс Слемп у своєму позові заявила, що захворіла на рак після того, як протягом 40 років використовувала дитячу присипку з тальком Johnson&Johnson і продукти Shower to Shower. У 2012 році лікарі поставили їй діагноз рак яєчників, через час метастази пішли в печінку. Наразі жінка продовжує курс хіміотерапії.

Постачальником тальку для Johnson&Johnson була компанія Imerys Talc America - дочірня структура Imerys. Суд вирішив, що Imerys теж повинна заплатити компенсацію постраждалій - 105 тисяч доларів.

Як зазначається, до Johnson&Johnson було подано вже близько 2,4 тисяч позовів.

Присуджена позивачці сума у 110 млн доларів стала рекордною серед компенсацій, які компанія виплачувала за рішенням суду.

Відзначимо, раніше в італійському місті Имреа суд прийняв безпрецедентне рішення, вказавши у вердикті на причинно-наслідковий зв'язок між надмірним використанням мобільного телефону і пухлиною мозку.

Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу групи матерів, чиї діти загинули або постраждали у бесланській трагедії 2004 року і зобов'язав Росію виплатити їм компенсацію моральної шкоди на загальну суму 3 млн євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: