Суд Італії визнав розмови по мобільному телефону однією з причин розвитку пухлини мозку

Читать на русском
Запрошений судом лікар оцінив збитки, завдані можливостям Ромео в ході лікування, як суттєвий, у зв'язку з чим суддя постановив виплачувати потерпілому державну пенсію.

В італійському місті Імреа в регіоні П'ємонт суд ухвалив безпрецедентне рішення, вказавши у вердикті на причинно-наслідковий зв'язок між надмірним використанням мобільного телефону і пухлиною мозку.

Про це повідомляє «ВВС-Україна», передає «Слово і Діло».

Розглянувши справу 57-річного Роберто Ромео, у якого розвинулась доброякісна пухлина мозку після щоденних багатогодинних розмов по мобільному телефону, суд постановив, що йому належить державна пенсія за роботу у шкідливих умовах.

Ромео керував однієї з місцевих компаній і в силу службової необхідності протягом 15 років розмовляв по мобільному телефону як мінімум три години на день. Сам позивач стверджує, що у нього не було вибору - «необхідно було організовувати робочий процес».

Запрошений судом лікар оцінив збитки, завдані можливостям Ромео в ході лікування, як суттєві, у зв'язку з чим суддя постановив виплачувати потерпілому по 500 євро на місяць. Пенсію має виплачувати італійський Державний інститут страхування від нещасних випадків на роботі, однак він має право оскаржити рішення суду.

«Вперше у світі суд визнав зв'язок між некоректним використанням мобільного телефону і пухлиною мозку», - цитує ВВС заява адвокатів бізнесмена Ренато Амброзіо і Стефано Бертоне.

За словами Ромео, вперше він відчув недобре в 2010 році, коли йому стало здаватися, що його праве вухо вічно закладено. Разом з пухлиною йому видалили слуховий нерв, і він правим вухом він більше нічого не чує.

Як відзначають вчені, ризик виникнення пухлин від нетривалого використання мобільних телефонів мінімальний, але він зростає за умови постійного використання таких пристроїв.

Раніше в Міністерстві аграрної політики і проводовольствия планують спільний запуск спеціального мобільного додатка для українських аграріїв.

Київська міська держадміністрація планує впровадити у всіх районах столиці систему електронного запису до лікарів первинної ланки Helsi до кінця 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: