Кабмін встановив можливість компенсації роботодавцям за мобілізованих працівників

Читать на русском
Кабінет міністрів України встановив можливість виплати компенсацій роботодавцям в розмірі середньої зарплати мобілізованих на військову службу в 2014-2015 роках працівників.

Кабінет міністрів України встановив можливість виплати компенсацій роботодавцям в розмірі середньої зарплати мобілізованих на військову службу в 2014-2015 роках працівників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

Згідно з рішенням уряду, роботодавці, які не отримали з держбюджету в 2015 році компенсацію за призваних в особливий період співробітників підприємств зможуть отримати її з коштів держбюджету в 2017 році.

Трудові відносини в Україні: права й обов'язки працівників і роботодавцівУ зв'язку з можливим майбутнім ухваленням Верховною Радою нової редакції Трудового кодексу, «Слово і Діло» вирішило показати, як регулюватимуться в Україні відносини між працівниками і роботодавцями.

Проект акту був розроблений Мінсоцполітики для врегулювання виплати компенсацій за 2014-2015 роки підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам і сільгоспвиробничим кооперативам незалежно від підпорядкування і форми власності, і фізособам-підприємцям в межах середнього заробітку працівників, які були призвані на строкову військову службу, мобілізовані за призовом на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 12 квітня.

Нагадаємо, 7 квітня Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає компенсацію ветеранам АТО і внутрішнім переселенцям половини вартості житла.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін має намір виділити в 2018 році близько 1 мільярда гривень на компенсацію частини вартості при покупці сільгосптехніки аграріями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: