Знайшовся викрадений пам'ятник Бернесу

Читать на русском
У поліції припускають, що зловмисники хотіли вивезти пам'ятник з Ніжина і здати на металобрухт: він виготовлений з бронзи і важить 500 кг.

У Ніжині правоохоронці знайшли викрадений пам'ятник співакові та акторові Марку Бернесу.

Про це повідомили у секторі комунікацій Головного управління поліції в Чернігівській області, передає «Слово і Діло».

Під час оперативно-розшукових заходів ніжинська поліція отримала оперативну інформацію про місцеперебування бронзового пам'ятника.

Правоохоронці прибули до вказаного місця і виявили там пошкоджену скульптуру. Зловмисники сховали її в канаві на околиці міста в районі Мигалівка.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв відновити зруйновані пам'ятники на могилах українців у ПольщіСказано 6 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У поліції припускають, що зловмисники планували дочекатися, поки вщухне галас навколо викрадення, щоб потім вивезти пам'ятник з Ніжина і здати на металобрухт, адже пам'ятник виготовлений із бронзи і важить 500 кг.

Поліція продовжує проводити оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Нагадаємо, пам'ятник співакові і акторові Марку Бернесу, який родом з Ніжина, вкрали з Театрального скверу в ніч з 2 на 3 травня. Ніжинська міська рада пообіцяла виплатити 10 тисяч грн за інформацію про місцеперебування пам'ятки або його викрадачів.

Раніше невідомі пограбували могилу української поетеси Лесі Українки на Байковому кладовищі в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: