Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв відновити зруйновані пам'ятники на могилах українців у Польщі

6 березня 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв на могилах українців, які загинули в боротьбі за краще життя, та які поховані на землях "Закерзоння, Холмщини, Надсяння, Любачівщини" спорудити пам'ятники (відео 45:25-45:50).
Виконано
Сказано 6 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QWm6WIGtGcA
  • Лист голови Львівської ОДА Олега Синютки
  • https://www.youtube.com/watch?v=Jvq9apTT3Jg
  • Лист Львівської ОДА

Результат

За інформацією Львівської ОДА від 19 січня 2018 року на території Республіки Польщі на землях Закерзоння, Холмщини, Надсяння, Любачівщини впорядковано українські поховання загальною площею понад 2 тисячі квадратних метри. Зокрема у 2017 році упорядковано території на українських кладовищах в Підкарпатському та Люблінському воєводствах у селах Березка, Бахів, Сівчина, Заліська Воля, Подемщина.

Станом на 1 серпня 2018 року на Львівщині тривають роботи зі встановлення пам'ятних знаків воїнам УГА та Січовим Стрільцям.

Відповідно до інформації наданою Львівською ОДА від 14 травня 2019 року, на території Республіка Польша проводились роботи по впорядкування українських поховань. Громадська організація "Вирій" та комунальним підприємством Львівської обласної ради"Доля" у 2018 році впорядкувало українські цвинтарі у с. Ярослав, с. Подемщина, с. Криниця, с. Горлиця, с. Пряшків, с. Заліська Воля, с. Сівчина, с. Березка, с. Бахів. У липні 2018 року силами суспільно-культурного товариства "Надсання" було відреставровано надписи та кам'яний хрест Меморіалу 366 українцям на українському греко-католицькому кладовищі у с. Павлокома Республіки Польша.

Зважаючи на те, що відбувались роботи по облаштуванню, відновленню та спорудженню пам'ятників на могилах загиблих українців в Республіці Польша за підтримки комунального підприємства Львівської області - обіцянка є виконаною.