Київська влада вирішила більше не очищати воду хлором

Читать на русском
Столична влада хоче відмовитися від очищення питної води хлором. Будуть використані новітні зарубіжні технології.
Вода з хлором

Столична влада має намір відмовитися від очищення питної води хлором. Такий проект був представлений на останньому інвестфорумі Київської Міської Державної Адміністрації.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, пише «Слово і Діло».

Кличко обіцяє нарешті відмовитися від хлорованої водиМер Києва зазначив, що очищення водопровідної води хлором – метод із минулого століття, і невдовзі кияни матимуть з-під крану воду, що відповідатиме західним вимогам.

«Дана система технологічно застаріла і небезпечна для здоров'я. Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію. Це сучасний елемент для очищення питної води», - заявив Пантелєєв.

За його словами, система очищення хлором - одна з найбільш уразливих сфер водопровідного господарства міста.

Вадим БойченкоМіський голова Маріуполя
Бойченко пообіцяв вирішити проблему питної водиСказано 17 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: У процесі

«Сьогодні ми ведемо переговори з великими закордонними компаніями про їхню участь в побудові цього заводу. Ціна питання - близько 400 млн грн. Зазначу, що, за нашими підрахунками, він окупиться за 5-6 років. Після його будівництва, коли у нас буде достатньо гіпохлориту натрію, ми проблему застосування хлору при очищенні води знімемо взагалі», - розповів столичний чиновник.

Як оперативного вирішення, продовжив доповідач, вже виконується проект з модернізації хлорного господарства на Деснянській та Дніпровській водозабірних станціях.

«Тому можу запевнити, у нас вода досить хорошої якості, всі вимоги дотримані відповідно до законодавства, навіть якщо порівнювати її з деякими зарубіжними містами», - пояснив Пантелєєв.

Раніше у Харкові після відвідання аквапарку «Джунглі» з симптомами отруєння хлором за медичною допомогою звернулося близько 20 осіб, 6 дітей госпіталізували.

Відмітимо, що з 3 і 4 травня гаряче водопостачання через гідравлічні випробування тепломереж буде припинене для частини споживачів Святошинського і Подільського районів столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: