«Київенерго» подає до суду на Антимонопольний комітет

Читать на русском
Київенерго змушене було звернутися до суду щодо трактування розбіжностей у сфері транспортування електроенергії.

ПАТ «Київенерго» оскаржить у суді рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України про порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «Слово і Діло».

Нагадаємо, що в середу, 8 лютого, Антимонопольний комітет України оштрафував компанію «Київенерго» на 17,9 млн грн за порушення законодавства у сфері економічної конкуренції. Тимчасова адміністративна колегія встановила, що компанія створювала перешкоди для доступу компаній-постачальників серед яких ТОВ «ЕК Енолл» і ПрАТ «Карбон».

При цьому в Київенерго зазначають, що постачальники електроенергії, незадоволені умовами договору на транспортування енергії мережами «Київенерго», звернулися до АМКУ, незважаючи на те, що зараз триває розгляд справ щодо договорів у суді.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

«Постачальникам на їхні звернення були запропоновані договори, підготовлені на підставі відповідного примірного договору, затвердженого НКРЕКП. Однак вони висловили невдоволення окремими умовами договору. Тому «Київенерго» змушене було звернутися до суду щодо трактування розбіжностей. Таким чином, зі свого боку «Київенерго» діє згідно з чинним законодавством», – відзначили в компанії.

Станом на 1 січня 2017 року заборгованість населення столиці за опалення склала 1 млрд 591,7 млн ​​грн, а сума боргів за гарячу воду –– 362,6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: