Робота київського метро під загрозою, збільшився інтервал руху поїздів - депутат

Читать на русском
Депутат Київради Андрій Странніков повідомив, що існує загроза припинення роботи метрополітену.
Київський метрополітен

Робота метрополітену залишається під загрозою зриву, оскільки Рада нацбезпеки і оборони досі не надала Київраді офіційної відповіді щодо дій ТОВ «Укррослізинг».

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, лідер фракції «Солідарність» Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції, пише «Слово і Діло».

Міські легенди України. Київ: станція метро «Львівська брама»«Слово і Діло» продовжує серію публікацій, присвячених найбільш нагальним проблемам різних міст і регіонів України, котрі влада не може вирішити роками, оглядом історії питання й обіцянок політиків щодо будівництва станції київського метро «Львівська брама».

«Рахунки метрополітену сьогодні заблоковані. Це вже позначилося на тому, що 26 вагонів не зможуть вийти на лінію, оскільки не може бути проведено відповідне технічне обстеження. А без цього не можна випускати дані вагони», - сказав Странніков.

Київська влада обіцяє не допустити зупинки метроВлада Києва робить все можливе для того, щоб метрополітен продовжив свою роботу, незважаючи на реальні ризики, пов'язані з арештом всіх рахунків транспортного підприємства.

За словами депутата, «інтервал між рухом поїздів метро вже починає потроху збільшуватися».

«Ситуація сьогодні складна. Касаційна інстанція підтвердила правомірність вимог фірми «Укррослізинг» про стягнення близько 2 мільярдів гривень з Київського метрополітену. Ми, як Київська міська рада, робимо все для того, щоб довести РНБО, що засновником і власником фірми є компанія, яка може бути внесена до списку санкцій», - сказав Странніков.

Він зазначив, що це дозволить не платити гроші російській фірмі принаймні до тих пір, поки не буде повернений Крим поки не будуть виведені російські війська з Донбасу.

Однак, до сих пір ніякої відповіді Київ не отримав.

Раніше вже повідомлялося, що київське метро може зупинитися вже завтра: Вищий госпсуд виніс рішення на користь «Укррослізинг».

У Києві продовжили ремонт станції метро «Лівобережна», яку обіцяють відкрити до початку Євробачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: