Кличко обіцяє нарешті відмовитися від хлорованої води

Читать на русском
Мер Києва зазначив, що очищення водопровідної води хлором – метод із минулого століття, і невдовзі кияни матимуть з-під крану воду, що відповідатиме західним вимогам.

Столичний міський голова Віталій Кличко планує відмовитися від хлорування водопровідної води і запровадити в Києві західні стандарти її очищення.

Мер навіть пообіцяв особисто випити води з крану на Оболоні, де новітнє обладнання буде встановлене в першу чергу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

«Не секрет, що воду у нас чистять хлором, методом із минулого століття. У європейських країнах уже давно від цього способу відмовилися як від небезпечного. Тому ми реалізовуємо новітню програму з очищення води, придатної для пиття з-під крану», – заявив мер.

При цьому, Кличко обіцяє не тільки особисто спробувати воду з-під крану, але й відстежувати, чи задоволені жителі Оболоні її якістю. Згодом проект «Питна вода з-під крану» буде реалізований у всіх районах столиці, запевнив він.

«Технології, які застосовують на Заході, будуть впроваджені і в нас. Ми будемо поступово, крок за кроком, район за районом підключати киян до чистої води», – заявив політик, і пожартував: «На презентації я особисто питиму воду з під крану. На кому ж експериментувати, як не на мерові?»

Нагадаємо, ще влітку минулого року «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку столичного градоначальника про те, що київську воду можна буде пити з-під крану без шкоди для здоров'я. Відповідно до розроблених проектів, на насосних станціях «Троєщина», «Оболонь-1», «Оболонь-2» та «Корчуватська», як повідомляє ПАТ АК «Київводоканал», у 2015 році планується впровадження нових установок на основі одержання суміші оксидантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: