Ілон Маск обіцяє впровадити комп'ютер в мозок кожної людини

Читать на русском
Американський бізнесмен Ілон Маск сприяв створенню фірми Neuralink, яка вивчатиме можливості методу запису думок людини на цифрові носії.

Американський бізнесмен Ілон Маск сприяв створенню фірми Neuralink, яка вивчатиме можливості методу запису думок людини на цифрові носії.

Компанія була зареєстрована в липні 2016 року в Каліфорнії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише «Слово і Діло».

Засновник Tesla і SpaceX, за даними джерела, взяв безпосередню участь у заснуванні компанії, яка за документами буде вести «дослідження в сфері медицини». За інформацією видання, Маск займеться розвитком ідеї з передачі думок від людини до комп'ютера і в зворотний бік за допомогою електродів, підключених до мозку.

Невідомо, чи увійде Маск в керівництво Neurallink або буде займатися тільки фінансуванням окремих проектів. Підприємець не відповів на запит WSJ про коментарі, однак інформацію про створення компанії підтвердив американський бізнесмен Макс Ходак. За його словами, він увійшов до керівництва компанії, яка знаходиться на початковій стадії розвитку.

За даними видання, Neurallink вже почала набирати співробітників, зокрема фахівців з дослідження мозку. У перспективі вони планують вивчати розвиток людського інтелекту і лікування пов'язаних захворювань, наприклад паралічу.

Раніше Ілон Маск представив план переселення землян на Марс, а його компанія SpaceX провела перші випробування паливного бака корабля для польоту на Марс.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: