Ілон Маск презентував план переселення землян на Марс

Читать на русском

Остаточна мета Маска – доправлення на Марс мільйона людей і створення там незалежного поселення.

Керівник компанії SpaceX Ілон Маск презентував план створення транспортної системи для польотів на Марс, яку збирається здійснити через 10 років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Космоленту».

План був презентований на Міжнародному конгресі з аеронавтики в Мексиці 27 вересня.

Цю систему SpaceX вже розробляє й приблизно через 10 років сподівається ввести в експлуатацію. Своєю кінцевою метою Маск проголосив доправлення на Марс мільйона людей і створення там незалежного поселення.

«Міжпланетна транспортна система» ITS, раніше відома як «Марсіанська колоніальна транспортна система» (MCT, Mars Colonial Transport) є двоступеневою багаторазовою ракетою, в якій друга ступінь об'єднана з космічним апаратом – кораблем дозаправки або заправним танкером.

Всі частини системи використовують вакуумну та атмосферну версії киснево-метанових двигунів «Раптор». Для запуску експедиції на Марс буде потрібно шість пусків ракети. Перший виводить корабель із людьми, наступні п'ять – танкери з паливом, яке буде перекачано в баки першого корабля перед його відправленням у міжпланетний політ.

Відзначимо, що за підсумками першої половини 2016 року підприємства космічної галузі України збільшили обсяги виробництва в річному вимірі на 47% – до 1,35 млрд грн.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 12 квітня 2014 року пообіцяв повернути кращі світові технології і кращий рівень космічної науки в Житомир.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: