Туреччина загрожує «випадковим» ракетним ударом по американцях в Сирії

Читать на русском
Радник президента Туреччини Ильнур Чевік заявив, що взаємодія американських військових з курдами на півночі Сирії може призвести до «випадкового» ракетного удару.

Радник президента Туреччини Ильнур Чевік заявив, що взаємодія американських військових з курдами на півночі Сирії може призвести до «випадкового» ракетного удару.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Politico.

Він зазначив, що взаємодія військ США з курдськими загонами самооборони YPG на турецько-сирійському кордоні може мати вкрай негативні наслідки.

«Ми не звернемо увагу на те, що там є американська військова техніка.Раптово, по чистій випадковості, кілька ракет можуть потрапити в них », - заявив Чевік в одному з радіоінтерв'ю.

Раніше Туреччина завдала ударів в Синджарі і Карачохе, в результаті чого, за її словами, загинули 70 бійців Робітничої партії Курдистану.

Британія оголосила, за якої умови приєднається до військових дій США у СиріїМіністр закордонних справ Британії Борис Джонсон запропонував уряду підтримати Трампа у військових діях, якщо це буде потрібно.

США розкритикували атаку Туреччини, а також відзначили, що Туреччина завдала помилкового удару по союзникам на сирійсько-іракському кордоні, через що загинули п'ять бійців пешмерга.

Як повідомлялося, Росія, Туреччина та Іран домовилися про зону безпеки в Сирії.

Нагадаємо, в Казахстані 3-4 травня проходять міжнародні переговори по Сирії.

Як раніше стало відомо, хімічна зброя, використана в Сирії, могла бути радянського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: