Британія оголосила, за якої умови приєднається до військових дій США у Сирії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон запропонував уряду підтримати Трампа у військових діях, якщо це буде потрібно.
Борис Джонсон

Якщо президент США Дональд Трамп вирішить вжити заходів проти сирійського президента Башара аль-Асада за використання хімічної зброї, Великобританія не відмовить у проханні про військову допомогу.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Якщо американці знову будуть змушені діяти через вчинки режиму Асада... і вони попросять нас про допомогу, буде дуже важко сказати «ні», - підкреслив Джонсон.

Джонсон запропонував уряду підтримати Трампа у військових діях, якщо це буде потрібно у випадку будь-якої майбутньої атаки із застосуванням хімічної зброї.

Він також додав, що поки невідомо, чи необхідно для такої військової допомоги дозвіл парламенту, який в 2013 році проголосував проти бомбардування сил Асада в Сирії, щоб утримати їх від використання хімічної зброї.

Раніше британський прем'єр Тереза Мей заявила про готовність до використання права на превентивний ядерний удар у разі необхідності.

Також відзначимо, генштаб РФ заявив, що у Вашингтона є прихований ударний компонент для раптового ядерного удару по Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: