ГПУ займеться «нагородною зброєю Авакова»

Читать на русском
Суд відхилив аргументи представників ГПУ, які пояснили небажання реєструвати кримінальне провадження не викладеними в повному обсязі елементами складу злочину.
Арсен Аваков

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при вручення нагородної вогнепальної зброї.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на рішення суду, передає «Слово і Діло».

ГПУ зобов'язали провести розслідування викладених фактів у повному обсязі, як це передбачено чинним Кримінально-процесуальним кодексом.

Суд відхилив аргументи представників ГПУ, які пояснили небажання реєструвати кримінальне провадження «не викладеними в повному обсязі елементами складу злочину».

«Закон не покладає на заявника обов'язок повністю відтворювати у заяві або повідомленні про кримінальне правопорушення всі елементи складу злочину, досить викладу об'єктивних ознак злочину», – йдеться в судовому рішенні.

Раніше ЗМІ повідомили, що Аваков у 2014-2015 роках роздавав нагородну зброю вищим представникам української влади і десяткам нардепів.

Аваков розповів, що особисто нагородив зброєю 1322 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: