Аваков прокоментував «збройовий скандал»

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував скандал з нагородженням цивільних осіб вогнепальною зброєю.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, кого і за що він нагороджує вогнепальною зброєю.

Як передає «Слово і Діо», про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами міністра, він користується своїм правом приймати рішення про нагородження цивільних і службовців України рядових і офіцерів за особливі заслуги.

«Нагородна зброя вручали мною і депутатам, і державним службовцям. Тут для мене включався дуже ясний критерій. Нагороди отримували депутати останніх скликань, які брали активну участь у подіях на Майдані і ті, хто так чи інакше активно діяв у цій ситуації військового конфлікту на сході і в Криму. Виходячи з тих же критеріїв вручали нагородну зброю і членам уряду, співробітникам апарату РНБО, інших органів виконавчої влади -включая місцеві адміністрації Луганської і Донецької області», - додав міністр.

Він зазначив, що особисто нагородив зброєю 1 322 людини.

Аваков також заявив, що в Україні вогнепальною зброєю легально володіє мільйон чоловік.

«763 725 одиниць мисливської зброї (+9 415 за 2016 рік); - 144 770 одиниць мисливської нарізної зброї (+ 6 526); - 5 014 одиниць мисливської комбінованої зброї (+ 118)», - зазначив Аваков.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що Арсен Аваков в 2014-2015 роках видавав нагородну зброю вищим представникам української влади і десяткам нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: