Порошенко повідомив, що «власники» конфіскованих коштів режиму Януковича не з'явилися

Читать на русском
Президент Петро Порошенко запевнив, що ніхто з власників конфіскованих грошей режиму Януковича скарг не подавав.
Нарада в Адміністрації Президента

Президент України Петро Порошенко заявив, що ніхто з так званих «власників» конфіскованих коштів режиму Януковича не з'явився після рішення суду про перерахування цих грошей в бюджет країни.

Про це Порошенко заявив сьогодні, 3 травня, під час наради щодо конфіскації коштів з міністром фінансів України Олександром Данилюком і головою Національного банку України Валерією Гонтаревої, пише «Слово і Діло».

За словами Президента, вже завершена операція по зарахуванню 1,1 млрд доларів на рахунки Державного казначейства на виконання рішення суду, яке вступило в законну силу.

За півтора місяця Порошенко дав п'ять нових обіцянок – старі виконати не встиг«Слово і Діло» підготувало дайджест обіцянок глави української держави Петра Порошенка за останні півтора місяці.

«До речі, я хочу повідомити, що за станом на зараз жодної скарги на це рішення не було. І так звані власники, які б висловили свої претензії на ці гроші, так і не з'явилися», - сказав він.

Глава держави зазначив, що крім зарахованих 1,1 млрд доларів, додатково ще близько 200 млн доларів в цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів і, відповідно до законодавства України, на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

«Це не просто збільшує можливості державного бюджету і Української держави щодо відновлення справедливості і інвестування цих коштів в українську армію, зміцнення обороноздатності нашої держави та відновлення соціальної справедливості, направивши ці кошти на захист найменш захищених верств населення. А ці кошти також будуть зараховані до золотовалютних резервів держави», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про державні нагороди України», який тепер дозволяє посмертно нагородити званням Героя України іноземних громадян.

Також 3 травня Порошенко змінив голів управлінь СБУ в шести областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: