Порошенко розповів, на що витратять конфісковані гроші Януковича

Читать на русском
За словами Порошенка, дуже важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО.

Конфісковані у екс-президента Віктора Януковича гроші підуть в першу чергу на армію.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко в ході передачі військової техніки Державній прикордонній службі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я звернувся до уряду і парламенту, щоб парламент ухвалив відповідні зміни до державного бюджету, і першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська, Збройних сил України, Національної гвардії, СБУ, Державної прикордонної служби та Національної поліції», — сказав Порошенко.

Президент уточнив, що кошти Януковича повинні піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейных радарів, сучасних дронов, а також будівництво гуртожитків для військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, і для військових готелів військовослужбовцям.

«Дуже важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО, які постраждали під час російської агресії. Але також важливо, щоб частина цих коштів пішла на соціальний захист найменш захищених верств населення, притому так, щоб вони не були проїдені, а були вкладені в інфраструктуру і довгі роки працювали на український народ», — зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 28 квітня, суд останньої інстанції дозволив конфіскувати 1,5 мільярда доларів, які були заарештовані на рахунках екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Раніше повідомлялося, що Янукович і екс-прем'єр-міністр Микола Азаров зберігають на рахунках в «Ощадбанку» понад 1 мільярд 150 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: