Комітет Європарламенту виніс рішення про безмитні квоти для України

Читать на русском
Комітет вніс поправки до пропозиції Єврокомісії про додаткові безмитні квоти для України, оскільки окремі категорії аграрної продукції не потребують підтримки ЄС.

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з деякими винятками.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту, передає «Слово і Діло».

«ЄС повинен запропонувати Україні подальші торговельні преференції, однак окремі категорії аграрної продукції не потребують додаткової підтримки ЄС», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, комітет вніс поправки до пропозиції Єврокомісії про додаткові безмитні квоти для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонує ввести додаткові квоти.

Євродепутати також вимагають, щоб умовою розширення торговельних преференцій поряд з дотриманням прав людини і основних свобод була «постійна боротьба з корупцією». Крім того, європарламентарії запропонували кроки, згідно з яким не тільки держави-члени, але і представники промисловості зможуть вимагати розслідування з метою застосування заходів для захисту європейських виробників.

Зазначимо, у першому кварталі 2017 року Україна повністю вичерпала річну квоту на безмитний експорт до Євросоюзу 6 категорій товарів.

Також відзначимо, що експорт борошна з України 2016/2017 маркетинговому році може зрости орієнтовно на 20%, до 380-390 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: