Російська Генпрокуратура не відповідає на запити ГПУ по Януковичу

Читать на русском
Генеральна прокуратура РФ не виконує запити Генеральної прокуратури України у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура РФ не виконує запити Генеральної прокуратури України у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це на брифінгу розповів прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Він зазначив, перший запит у справі про державну зраду Януковича був відправлений в РФ 28 жовтня 2016 року.

«Ми направляли запити про міжнародну правову допомогу. Ніколи ще Генеральна прокуратура Росії не виконала наші запити... Вони відповідають, що виконання запитів неможливо», – розповів Кравченко.

При цьому він додав, що звинуваченню не відомо точне місце проживання Януковича.

Також він зазначив, що ГПУ намагалася відправити запити у справах інших чиновників, які переховуються в Росії, проте вони теж не були виконані.

«Так, відхилені і не виконані», – відповів Кравченко на питання про реакцію російської генпрокуратури на запити української сторони.

Нагадаємо, звинувачення буде просити суд призначити обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу найвищу міру покарання у вигляді довічного ув'язнення, якщо він не визнає свою провину.

4 травня Оболонський районний суд міста Києва переніс засідання у справі про державну зраду Януковича на 18 травня за клопотанням захисту про участь обвинуваченого в слуханні шляхом відео-конференції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: