Суд відмовив захисту Януковича в перенесенні засідання

Читать на русском
Головуючий суддя Оболонського райсуду не задовольнив клопотання захисту Віктора Януковича про перенесення засідання.

Оболонський районний суд міста Києва відмовив захисту колишнього президента України Віктора Януковича відкласти засідання у справі про державну зраду до винесення рішення апеляційного суду про зміну підсудності даної справи.

Таке рішення ухвалив головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«До моменту розгляду Апеляційним судом питання про зміну підсудності з урахуванням системних фактів тиску на суд, з урахуванням втручання в діяльність автоматизованої системи, немає можливості почати розгляд і немає можливості у захисту визначити позицію щодо наявності підстав для відводу (суддів, секретаря суду – Ред.)», – заявив під час судового засідання адвокат Віталій Сердюк.

Захист звернулася до суду з клопотанням про продовження розгляду справи тільки після рішення Апеляційного суду Києва з питання про підсудність справи. Також адвокат зазначив, що мають місце факти втручання в автоматичну систему розподілу справ, і на цій підставі захистом був поданий позов до Апеляційного суду міста Києва.

Однак суддя Дев'ятко відмовив захисту відкласти засідання у даній справі.

Нагадаємо, у ГПУ розповіли, хто був допитаний у справі про держзраду Януковича.

Раніше суд розпочав засідання у справі про держзраду Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: