Порошенко і Дуда обговорили «дорожню карту» примирення

Читать на русском
«Дорожня карта» примирення та ініціативи стосується створення інституту, який би вшановував позитивних героїв спільної історії.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко і Президент Польщі Анджей Дуда в телефонній розмові обговорили «дорожню карту» міждержавного примирення і створення інституції, яка вшановує позитивних героїв спільної історії.

Про це заявив прес-секретар президента Польщі Марек Магеровський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Wpolityce.pl.

«Президенти також підкреслили значення «дорожньої карти» примирення та ініціативи, що стосується створення інституту, який би вшановував позитивних героїв спільної історії», - сказав Магеровський.

За його словами, президенти обговорили історичну політику.

«Вони погодилися, що потрібно докласти зусиль, щоб святкування історичних подій підтримувало процес добросусідської співпраці та примирення, а не викликало занепокоєння, а також що потрібно діяти спільно, гідно вшановуючи історичні події», - підкреслив представник Дуди.

Нагадаємо, в середу, 26 квітня, представники польських націоналістичних організацій розібрали на кладовищі села Грушовичи біля Перемишля надгробний пам'ятник воїнам УПА.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв розглянути інцидент з демонтажем пам'ятника воїнам УПА і дати йому належну оцінку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: