Нацбанк повідомив, скільком банкам потрібна докапіталізація

Читать на русском
На даний момент докапіталізація потрібна 21 банку з 60 найбільших. З початку нинішнього року кількість банків в Україні зменшилась з 96 до 90.

У Національному банку України вважають, що докапіталізація потрібна 21 банку з 60 найбільших.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані НБУ.

За результатами діагностики першої групи з 20 найбільших банків, докапіталізації потребували 16 фінустанов. 8 банків цієї групи виконали програму достроково, а 2 фінустанови (Фідобанк і «Хрещатик») були визнані неплатоспроможними.

За підсумками діагностики другої групи з 19 банків докапіталізації потребували 12 фінустанов. Станом на кінець квітня 3 банки виконали програму в повному обсязі, а 3 банки (Платинум Банк, Діамантбанк і Фортуна-банк) були визнані неплатоспроможними.

Діагностика третьої групи з 21 банку показала потребу в докапіталізації 11 фінустанов. З цих 11 фінустанов 1 банк вже виконав програму і 1 визнаний неплатоспроможним (Фінбанк).

Таким чином, у першій групі 6 банків повинні виконати програму, в другій групі — ще 6 банків, у третій — ще 9 фінустанов. З початку нинішнього року кількість банків в Україні зменшилась з 96 до 90.

Раніше Нацбанк запропонував дрібним банкам, які не можуть виконати вимоги докапіталізації, здати ліцензії і стати фінансовими компаніями.

Також НБУ запропонував скоротити частку держбанків у системі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: