Нардепи хочуть розслідувати діяльність Гонтаревої на посаді глави НБУ

Читать на русском
Депутат Осуховський заявив, що створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування діяльності Нацбанку стосується так званого рефінансування банків, які належать олігархам і росіянам, і закриття близько 90 фінансових структур.
Валерія Гонтарева

Депутати від ВО «Свобода» ініціюють створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування діяльності Нацбанку за час, коли його очолювала Валерія Гонтарева.

Про це розповів депутат від «Свободи» Олег Осуховський у коментарі Цензор.НЕТ, передає «Слово і Діло».

«Це стосується і так званого рефінансування банків, які належать олігархам і росіянам, і закриття близько 90 фінансових структур, і того, що українські банки, які могли працювати, були закриті. Ці корупційні факти необхідно розслідувати», - зазначив він.

Депутат нагадав, що НАБУ проводила обшуки в Нацбанку, і парламент та суспільство повинні знати результати цих дій. Осуховський також висловив надію на те, що постанову про створення тимчасової слідчої комісії підпишуть члени не тільки опозиційних фракцій, але й коаліції.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила Валерія Гонтареву на посаду голови НБУ 19 червня 2014 року. За її кандидатуру проголосували 349 народних депутатів. Вона змінила на цій посаді Степана Кубіва. 10 квітня 2017 року Гонтарєва заявила, що подала у відставку.

Глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що Гонтарева може втекти за кордон, але український суд знайде її, де б вона не була.

Серед кандидатів на пост глави НБУ - колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Богдан Данилишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: