Екс-чиновників Грузії засудили за захоплення винзаводу

Читать на русском
Тбіліський міський суд виніс звинувачувальні вироки екс-чиновникам за насильницьке вилучення винного заводу.
Акурскій винний завод в місті Телаві

Тбіліський міський суд у середу виніс вироки стосовно колишнього прем'єр-міністра Грузії Вано Мерабішвілі і колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі у справі про насильницьке захоплення Акурского винного заводу в місті Телаві в 2004 році.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляють грузинські ЗМІ, у даній справі суд засудив В.Мерабішвілі до трьох років позбавлення волі, З.Адеішвілі - до двох років, проте з урахуванням чинного закону «Про амністію» тюремні терміни були знижені відповідно до двох років і трьох місяців і одного року і шести місяців.

Екс-прем'єр міністр В.Мерабішвілі в даний час відбуває ув'язнення в Грузії за іншими звинуваченнями, а З.Адеішвілі з грудня 2012 року розшукується грузинською прокуратурою.

Незважаючи на кілька порушених кримінальних справ проти З.Адеішвілі, судовий вирок у справі про Акурский винзавод для нього перший.

ВІдмітимо, що кримінальну справу про Акурский винзавод було порушено після приходу нової влади в Грузії в 2012 році. Згідно з даними прокуратури, В.Мерабішвілі і З.Адеішвілі особисто чинили психологічний тиск на власників заводу Теймураза Мегрелішвілі і Нодара Модебадзе, які були змушені під цим тиском віддати завод і відмовитися від усіх прав на нього.

Адвокати В.Мерабішвілі і З.Адеішвілі заявили в середу журналістам, що вирок суду політизований, так як прокуратура не змогла надати вагомих доказів вини їхніх підзахисних.

Раніше колишня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повернула собі громадянство Грузії, отримавши від президента цієї країни позитивну відповідь на своє звернення.

Нагадаємо, що близько 50 російських байкерів з клубу «Нічні вовки» не пропустили на територію Грузії.

Відмітимо, що віце-прем'єр, міністр енергетики Грузії Каха Каладзе повідомив, що його країна планує зменшити залежність країни від російського «Газпрому» і закуповувати газ у Азербайджану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: