Деканоїдзе повернула собі громадянство Грузії – ЗМІ

Читать на русском
За даними Громадського мовника Грузії, екс-глава Нацполіціі України Хатія Деканоїдзе повернула собі громадянство Грузії.
Хатія ДеканоідзеФото з відкритих джерел

Колишня глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повернула собі громадянство Грузії, отримавши від президента цієї країни позитивну відповідь на своє звернення.

Про це повідомило видання «Громадський мовник Грузії», передає «Слово і Діло».

Журналісти порталу стверджують, що в Адміністрації президента країни їм повідомили, що процедура надання громадянства Деканоїдзе пройшла в повній відповідності до закону. Спочатку вона нібито звернулася з відповідним запитом до Міністерства юстиції Грузії, а потім отримала схвалення від глави держави. Відбулося це ще 12 квітня.

Як відомо, Деканоїдзе також має український паспорт. Втім, колишня глава НПУ не відмовлялася від громадянства Грузії, скориставшись нормою українського законодавства, що дозволяє іноземцю працювати на держслужбі в Україні зі збереженням двох громадянств, проте була позбавлена його за рішенням Тбілісі.

Нагадаємо, вчора Президент припинив громадянство України колишнього народного депутата Андрія Артеменка у зв'язку з тим, що у нього також є паспорт громадянина Канади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: