Аваков: конфіскований бурштин не належить «Укрбурштину»

Читать на русском
Глава МВС Арсен Аваков наполягає на тому, що вилучені 2,5 тонни бурштину не належать державній компанії «Укрбурштин».

Глава МВС Арсен Аваков наполягає на тому, що вилучені 2,5 тонни бурштину не належать державній компанії «Укрбурштин».

Саму ж держкомпанію Аваков назвав «нелегальною фабрикою з обробки бурштину», пише «Слово і Діло».

«У нас за всю історію стільки ця компанія не видобувала, як тепер вони намагаються оголосити і забрати ці камені назад», – сказав Аваков на засіданні Кабміну.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ, нардеп Антон Геращенко повідомив, що «Укрбурштин», який знаходиться на стадії банкрутства, був фактично захоплений групою осіб за допомогою судових рішень. За його словами, стадію банкрутства нинішні керівники підприємства використовують як «ширму» для прикриття незаконних схем розкрадання надр України.

Геращенко розповів, що сума заборгованості компанії перед кредиторами складає трохи більше 7 мільйонів гривень, а вилучений правоохоронцями бурштин оцінюється приблизно в 60 млн грн. «Державна компанія знаходиться у процедурі банкрутства, викликаного сумою боргу, який у 8 разів менше, ніж всього одна партія бурштину видобутого під «парасолькою» ДК «Укрбурштин», – зазначив депутат.

Нагадаємо, сьогодні арбітражний керуючий компанії «Укрбурштин» Олена Левкович заявила, що вилучені 2,5 тонни бурштину належали їм, були видобуті легально, а кошти від продажу мали піти на погашення боргів. Вона також повідомила, що держкомпанія збирається подавати до суду в надії повернути конфіскований «сонячний камінь».

Найімовірніше, дана ініціатива не принесе «Укрбурштину» позитивного результату: у себе на сторінці в Facebook Геращенко уточнив, що рівненський суд заарештував мікроавтобус і 2,6 тонн бурштину, які перебували в ньому, до кінця слідства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: