Луценко відзвітував, скількох осіб притягнуто до відповідальності у справі «бурштинової мафії»

Читать на русском
За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 бригадирів старателів визнали свою провину і засуджені. 13 рядових копачів підписали угоди зі слідством. А шість організаторів «бурштинової мафії» знайомляться з результатами слідства.
Юрій Луценко

У рамках справи «бурштинової мафії» тридцять одну людину притягнуто до кримінальної відповідальності.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент УНН, передає «Слово і Діло».

За його словами, 12 бригадирів старателів визнали свою провину, засуджені і дали свідчення про організаторів. А 13 рядових копачів підписали угоди зі слідством.

«Завдяки підписанню угод державі повернуто 2 млн гривень. Але я, на жаль, не можу сказати, що спецоперація покінчила з бурштинової мафією. За даними оперативних служб, мафії було завдано удару, але вона не подолана», - сказав Луценко.

Водночас генпрокурор додав, що шість організаторів «бурштинової мафії» знайомляться з результатами слідства.

За словами Луценка, це колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик, екс-керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим Топольський, старший оперуповноважений відділу контррозвідки УСБУ в Рівненській області Вадим Федорук, працівник Убозу в Житомирській області Гаврилюк, слідчий рівненської поліції Дубінецкая і старший інспектор Кузнецовського відділу поліції Анатолій Смолянец.

Як повідомлялося, в березні Україна заявила про відкриття бурштинового ринку на міжнародному рівні.

Пізніше було опубліковано список ліцензованих користувачів надр бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: