Луценко призначив нового прокурора Рівненської області

Читать на русском
Луценко повідомив, що з технічних причин довелося призначити нового керівника Рівненської обласної прокуратури.
Луценко представляє нового прокурора Рівненщини

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні представив нового прокурора Рівненської області Богдана Подубинського.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією Сарган, Олега Соболя, який раніше обіймав цю посаду, наказом перевели в Чернівецьку область.

Представляючи нового керівника обласної прокуратури, Юрій Луценко зазначив, що сталася «технічна заміна», так як Чернівецька область зараз потребує серйозної боротьби з тамтешньою мафією.

{embe]}

«Ситуація там критична. Чернівецька область потребує порядку. В першу чергу, це пов'язано з контрабандою та вивезенням лісу. Власне, контрабанда існує в багатьох областях, але такої відкритої я не бачив навіть в Одеській області або Харківщині. Тому я прийняв рішення відправити пана Соболя саме до Чернівців. Думаю, що всі підтвердять, що за цей час до нього не було зауважень з точки зору порядності. Упевнений, що він впорається з викликами, які йому поставить чернівецька контрабанда», - зазначив Луценко.

«Новий керівник Рівненської обласної прокуратури вольовий, я знаю, як він працює. На Рівненщині зараз врегульована ситуація з видобутком бурштину. Новий керівник працюватиме і далі в цьому напрямку », - зазначив Луценко.

Нагадаємо, що на початку квітня в Україну екстрадували колишнього очільника Державної автомобільної інспекції (ДАІ) Києва Миколу Макаренка. Про це повідомив в Facebook Юрій Луценко.

За повідомленнями українських ЗМІ, генеральний прокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса.

16 березня 2017 року Луценко заявив, що кримінальні провадження проти високопосадовців оточення Януковича, які підозрюються у державній зраді, до листопада передадуть до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: