ГПУ розслідує розкрадання понад 4 мільярди гривень в Південкомбанку і Терра Банку

Читать на русском
Генеральна прокуратура України веде досудове розслідування в кримінальному провадженні про факти розкрадання керівництвом і акціонерами Південкомбанку і Терра Банку коштів на суму понад 4 мільярди гривень, через що обидва банки виявилися неплатоспроможними.

Генеральна прокуратура України веде досудове розслідування в кримінальному провадженні про факти розкрадання керівництвом і акціонерами Південкомбанку (Донецьк) і Терра Банку (Київ) коштів на суму понад 4 мільярди гривень, через що обидва банки виявилися неплатоспроможними.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Розкрадання коштів скоєно протягом 2011-2014 роках шляхом укладення ряду сумнівних кредитних договорів з суб'єктами господарювання з ознаками фіктивності, які прямо або побічно були пов'язані з власниками та керівниками зазначених банківських установ», – розповіли в ГПУ.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв сприяти вирішенню проблеми щодо повернення заощаджень вкладникам банківСказано 12 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У прокуратурі зазначили, що зараз слідство довело факти розкрадання коштів Терра Банку на суму в 360 мільйонів гривень, і сімом членам злочинної організації на чолі з власником банку Русланом Циплаковим оголошено підозру в розкраданні в особливо великих розмірах.

За даними ГПУ, співучасниками розкрадання були і інші власники і керівники Терра Банку і низки юросіб, які для отримання кредитів надавали в заставу переоцінене в сотні разів майно, а також майно, яке взагалі не належало заставодавцям.

27 квітня ГПУ разом зі слідчими департаменту захисту економіки Нацполіціі провели обшуки у підозрюваних. Відносно двох підозрюваних суд вирішує питання про обрання запобіжного заходу, ще п'ятеро оголошені в розшук.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року Нацбанк прийняв рішення про відкликання ліцензії Терра Банку і початок його ліквідації.

У травні 2014 року Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів тимчасову адміністрацію в Південкомбанк, а 26 вересні 2014 року сторони заявили про початок процедури ліквідації банку.

27 квітня 2017 року банк «Фінансовий партнер» повідомив, що має намір припинити банківську діяльність в Україні.

25 квітня НБУ прийняв рішення віднести ПАТ Діамантбанк до категорії неплатоспроможних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: