Ще один банк визнано неплатоспроможним

Читать на русском
В Нацбанку відзначили, що 96% (39 тисяч осіб) всіх вкладників ПАТ Діамантбанк отримають свої вклади в повному обсязі.

Національний банк України ухвалив рішення зарахувати ПАТ "Діамантбанк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-служба НБУ.

«Відповідно до вимог статті 76 закону України «Про банки і банківську діяльність» 24 квітня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 264-рш/БТ «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Діамантбанк» до категорії неплатоспроможних», - йдеться в повідомленні.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів пообіцяв подати до ВР законопроект щодо гарантування вкладів фізичних осібСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Станом на 1 квітня 2017 року ПАТ Діамантбанк не забезпечило виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, в результаті чого банк не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу.

В Нацбанку відзначили, що 96% (39 тисяч осіб) всіх вкладників ПАТ Діамантбанк отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 1,1 млрд грн.

Б'ється як риба об лід. Що світить Миколі МартиненкуВарто віддати належне Миколі Мартиненку – від картатої ковдри він відмовився одразу. Адвокати рапортують, що клієнт готовий до судового розгляду: тобто почуває себе нормально, штучного дихання не потребує. Це вигідно відрізняє Мартиненка від Насірова.

Акціонерами даної компанії є колишній помічник екс-депутата Ради Давида Жванії В'ячеслав Циганенко (49,5% акцій), колишній помічник Жванії Ігор Керезь (45,5%) і Микола Мартиненко (5% акцій).

Станом на 24 квітня 2017 року фізичними особами-власниками істотної участі в ПАТ Діамантбанк є Давид Жванія, Ігор Керезь, Андрій Щукін і В'ячеслав Циганенко.

Нагадаємо, в лютому НБУ назвав Діамантбанк серед найзбитковіших банкав України.

У квітні НБУ відніс також до неплатоспроможних Фінбанк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: