Винагороди українським військовослужбовцям: скільки грошей отримала армія

Читать на русском

Станом на 21 березня 2017 року військовослужбовці Збройних сил України отримали понад 153 млн грн винагород за час АТО. «Слово і Діло» склало інфографіку, присвячену винагородам українських військових.

З цієї суми близько 144 млн грн були отримані безпосередньо за участь у бойових діях, ще близько 7,5 млн грн – за виконання бойових завдань у складі підрозділів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що зарплата військових буде не менше, ніж 6133 гривніСказано 6 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, за участь на лінії бойового зіткнення український військовий отримує додаткові 7,5 тис. грн, а в інших частинах зони АТО – 3,5 тис. грн. Також за успішне виконання бойового завдання бригада отримує 365,4 тис. грн; полк/батальйонно-тактична група – 243,6 тис. грн, батальйон/дивізіон – 121,8 тис. грн, а рота/батарея/ескадрилья/взвод/група – 60,9 тис. грн. Детальніше – в інфографіці «Слоова і Діла».

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак розпорядився збільшити винагороду військовим у зоні АТО. Також слід зазначити, що йому вдалося виконати обіцянку про підвищення зарплатні солдатам, які служать за контрактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: