Ягланд хоче перевірити СІЗО в окупованому Криму

Читать на русском
Президент Ради Європи зазначив, що моніторинг прав людини в Криму стоїть серед пріоритетних питань порядку денного.

Президент Ради Європи Турбйорн Ягланд пропонує відправити в окупований Росією Крим представників Комітету з попередження тортур для вивчення умов утримання ув'язнених.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Він назвав «тривожними» повідомлення про стан ув'язнених, що утримуються в Криму.

За словами Ягланда, організація повинна наполягати на відправленні Комітету з питань запобігання катуванням у Крим для вивчення умов утримання там ув'язнених. Президент Ради Європи зазначив, що моніторинг прав людини в Криму стоїть серед пріоритетних питань порядку денного.

Європарламент зобов'язав Росію звільнити всіх українських політв'язнівЄвропарламентарі нагадали Москві, що РФ, яка контролює Крим, за міжнародними законами зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові. Вони закликали відкрити безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям і незалежним експертам ОБСЄ, ООН і Ради Європи.

«Важливо, щоб в Європі в сфері захисту прав людини не було ніяких сірих зон», – заявив Ягланд.

Як відомо, окупаційна влада з 2014 року кримінально переслідує кримських татар та інших противників анексії Криму та прихильників України.

Раніше російський суд засудив кримського татарина Руслана Зейтуллаева до 12 років колонії суворого режиму.

Ув'язнений у Сімферопольському СІЗО українець Андрій Лугін в знак протесту проти етапування його в Росію оголосив сухе голодування з 24 квітня.

Також відзначимо, що суд дозволив ГПУ провести заочне розслідування щодо понад 300 суддів з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: