Могеріні в РФ: невизнання анексії Криму — принципова позиція ЄС

Читать на русском
Могеріні розповіла, що на зустрічі обговорювалися кроки, які допоможуть рухатися узгодженою «дорожньою картою», яка передбачає повне виконання Мінських угод усіма сторонами.
Федеріка Могеріні

Євросоюз і його партнери продовжують зберігати політику невизнання незаконної анексії Криму Росією.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні на прес-конференції в Москві, повідомляє «Європейська правда», передає «Слово і Діло».

«Наша дискусія була корисною, конструктивною. Ми в Євросоюзі завжди вважали, що краще мати діалог, не тільки в ЄС, але і з глобальними гравцями, одним з яких є Росія. Ми маємо різну оцінку конфлікту на сході України і анексії Криму», – сказала Могеріні.

Вона

«Ми також говорили про те, що ви (звертається до Лаврова. - Ред.), назвали системними відмінностями – це невизнання анексії з боку ЄС. Це принципова позиція, яку ми будемо зберігати. І не тільки ЄС, але і наші партнери», - підкреслила Могеріні.

Окремо Могеріні відзначила довгу дискусію щодо двосторонніх відносин між ЄС і Росією.

«У деяких питаннях у нас є складнощі, але ми продовжуємо діалог, щодо інших у нас хороший рівень співпраці, наприклад в контртерористическом діалозі, який відновився у минулому місяці», - додала вона.

Раніше повідомлялося про візит Федерики Могерини в Москву.

19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі прийняв заходи для відновлення прав національних меншин в аннексированном Росією Криму і зобов'язав РФ відновити Меджліс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: