У Раді Європи презентували фільм про трагедію кримських татар

Читать на русском
Спільний польсько-український фільм Коли цей вітер вщухне переміг в одній з номінацій на фестивалі фільмів IDFA в Амстердамі.

Прем'єра польсько-українського фільму про трагедію кримських татар «Коли цей вітер вщухне» відбулася в Раді Європи.

Про це повідомив голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У Раді Європи прем'єра фільму про трагедію сімей кримських татар. Спільний польсько-український фільм «Коли цей вітер вщухне» (When this wind will stop) переміг в одній з номінацій на фестивалі фільмів IDFA (Амстердам). Чуттєва робота, яка, правда, потрапила у вир скандалу навколо президента ПАРЄ Аграмунта. Але сюди прийшли ті, хто хоче на секунду відірватися від жорсткої атмосфери асамблеї і хто турбується про долю кримських татар, які проживають в умовах російської окупації», - написав він.

Раніше в Києві відбулася урочиста церемонія вручення кінопремії «Золота дзиґа», заснованої новоствореної Української кіноакадемією.

Також зазначимо, на початку квітня в прокат вийшов документальний фільм Аскольда Курова «Процес» про заключеннном в Росії режисера Олега Сенцове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: