Насалик назвав умову відновлення енергопостачання в ОРЛО

Читать на русском
Ігор Насалик заявив, що Україна відновить постачання електроенергії на непідконтрольні території Луганської області, якщо вони погасять борг.
Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що Україна відновить постачання електроенергії на непідконтрольні території Луганської області, якщо вони погасять борг.

Про пише «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

«Якщо платежі пройдуть і борг буде погашено, то ми відновимо постачання електроенергії», - сказав Насалик.

Міністр підкреслив, що рішення про відключення електропостачання - економічне.

«Відключення неконтрольованої частини Луганської області – це не політичне рішення. Це чисто економічне рішення. Воно ще більше загострилося в останні 2 місяці, всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області і були українські, були повністю націоналізовані. Оплата за останні 2 місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення – це не рішення Кабміну», - зазначив міністр.

Насалик також назвав цифри: «Для того, щоб сформувати, скільки це в грошах, повинен сказати, що Україна по перетоках передавала 4,5 млн кВт кожну добу, умовно це 6 млн, по місяцю це 180 млн, по року це більше 2 млрд, які не оплачувались. По шахті «Победа» в тому числі і росіяни забезпечували неконтрольовану територію».

Відключення світла в ОРЛО: чи опиниться регіон у темрявіДиректор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» оцінив рішення України відрізати ОРЛО від електроенергії.

Голова Міненерго підкреслив, що вчора разом із головою Луганської Військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом вирішували проблему щодо електропостачання Михайлівки.

«Хочу вам сказати інсайдерську інформацію, що вчора в 11 годин вечора на неконтрольованій території були відключені лінії, які йдуть на територію Михайлівки. І ми цілу добу, починаючи з 6 ранку з головою ОДА Гарбузом вирішували питання, щоб забезпечити мешканців Луганської області електроенергією, і нам вдалося це зробити. Щодо Донецької області, то повинен сказати, що там є система перетоків і боргові зобов’язання в десятки разів менше ніж ті, що є між неконтрольованою і контрольованою територією Луганської області», - пояснив Насалик.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України направило на розгляд Кабінету міністрів проект рішення про заборону поставок вугілля енергетичної групи з РФ.

Кабінет міністрів затвердив зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: