Відключення світла в ОРЛО: чи опиниться регіон у темряві

Читать на русском
Генадій Рябцевдиректор енергетичних проектів НТЦ «Психея»

Безумовно, можна було зробити це раніше, але після прийняття відповідного рішення РНБО робота була прискорена, рішення було ухвалене в найкоротші терміни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, оцінюючи рішення Міненерго відключити ОРЛО від електроенергії з сьогоднішнього дня.

«Рішення складне, воно вимагало часу для підготовки, тому раніше це було зробити проблематично. Адже це не просто перерізати дроти, потрібно було вжити необхідних заходів», - констатував експерт.

Безумовно це віддаляє Україну від Донбасу, жителів ОРЛО – від України, але, з іншого боку, соціологія стверджує, що перебування тієї чи іншої території в інших умовах управління протягом трьох років — і без того вже віддалило психологічно її жителів від нас.

«Слід визнати очевидне, і ймовірно, що керівництво країни визнало, якщо ухвалило рішення про блокаду», - аналізує Рябцев.

«Ухвалене рішення про блокаду — добре чи погане, оцінити поки складно. Тим більше що блокади в розумінні рішення РНБО поки немає. Рішення ухвалене політиками, а реалізується на місцях. Втілити його в життя досить складно», - зазначив він.

«Зараз навряд чи будуть відчутні проблеми. На території ОРДЛО функціонує достатня кількість ТЕС, які можуть забезпечити ці території і електричною, й тепловою енергією. Проблема в регулюванні і балансуванні потужностей. У темряві регіон не залишиться», - проаналізував Геннадій Рябцев.

Додамо, міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик обіцяє, що масового відключення електроенергії не буде. Всі обіцянки та рейтинг відповідальності політика доступні за посиланням.

Нагадаємо, гендиректор Луганського енергетичного об'єднання (ЛЕО) Володимир Грицай заявив, що з 25 квітня компанія припиняє поставки електроенергії на окуповані території Луганської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: