Прикордонники зняли з потяга співачку Лоліту, що прямувала в Україну

Читать на русском
Російська співачка українського походження Лоліта Мілявська не змогла потрапити на територію України через незаконне відвідування в 2015 році Криму.
Лоліта МілявськаФото з відкритих джерел

Українські прикордонники висадили з потяга, що прямував із Москви до Києва, російську співачку українського походження Лоліту Мілявську.

Причиною таких дій стала заборона на в'їзд в Україну через незаконне відвідування Мілявською в 2015 році анексованого Криму, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я в Конотопі, мене о четвертій ранку зняли з поїзда, бо мені заборонено в'їзд в Україну. За відвідування Керчі в 15-му році», – повідомила сама співачка.

У Держприкордонслужбі інформацію підтвердили, уточнивши, що Лоліті в'їзд на територію України заборонений на 3 роки.

Нищук заявив про перегляд списків російських артистів, заборонених в УкраїніМіністр культури Євген Нищук заявив про перегляд списку российкие артистів, заборонених в Україні, хоча сам виступає проти цензури.

«На підставі законодавства України та наявної додаткової інформації громадянці РФ Мілявській Лоліті було відмовлено в перетині кордону України і заборонений в'їзд на три роки», – повідомив секретар української прикордонної служби Олег Слободян.

Пізніше співачка повідомила, що повертається до Москви, а співробітникам СБУ побажала, щоб їхнє життя «потім закінчилося погано».

Нагадаємо, напередодні, у зв'язку з відмовою України впускати на свою територію Юлію Самойлову, РФ офіційно відмовилася від участі в «Євробаченні-2017». Хоча раніше віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко зазначав, що країна може взяти участь у конкурсі, якщо обере іншого представника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: