Могеріні прокоментувала можливе скасування санкцій проти РФ

Читать на русском
Верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні прокоментувала можливе скасування санкцій проти РФ.
Федеріка Могеріні в Давосі на зустрічі з Президентом України Петром Порошенкомпрес-служба АПУ

Рішення про скасування європейських санкцій щодо Росії буде ухвалюватися не у Вашингтоні, а в Брюсселі, але лише в разі виконання російською стороною Мінських домовленостей.

Про це на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявила журналістам верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми разом з американськими друзями прагнемо виконання Мінських угод. Щойно вони будуть виконані, санкції будуть скасовані. І це рішення ухвалюється не у Вашингтоні, а в Брюсселі», – зазначила Могеріні.

За її словами, санкції не є обов'язковою частиною політики Євросоюзу, а лише способом поліпшення ситуації на Донбасі.

«Ми співпрацюємо з Росією в багатьох питаннях. Наше ставлення до деяких із них, таких як ситуація в Україні, серйозно відрізняється», – додала Могеріні.

Нагадаємо, раніше в Німеччині виключили скасування санкцій проти РФ. Крім того, віце-президент США Джо Байден розповів про майбутнє цих санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: