ОБСЄ: після підриву спостерігачів світ буде уважніше стежити за конфліктом на Донбасі

Читать на русском
Підрив автомобіля місії ОБСЄ на Донбасі змусить світ пильніше стежити за конфліктом на сході України.
фото: прес-служба ОБСЕ

Підрив автомобіля місії ОБСЄ на Донбасі змусить світ пильніше стежити за конфліктом на сході України.

Про це розповів координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Увага міжнародної спільноти (в зв'язку з інцидентом – ред.) повинна не зменшитися, а навпаки – зрости. Це ще раз підтверджує, наскільки ми (СММ ОБСЄ на Донбасі – ред.) там потрібні», – сказав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що ОБСЄ матиме мандат перевірки на всій окупованій територіїСказано 4 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому він висловив співчуття сім'ям загиблого і поранених спостерігачів, а також наголосив на необхідності детального і всебічного розслідування інциденту.

Нагадаємо, управління СБУ в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею «терористичний акт, що спричинив загибель людини» за фактом підриву автомобіля СММ ОБСЄ на непідконтрольною території Луганської області.

Голова СММ ОБСЄ в Україні пообіцяв, що місія продовжить свою роботу в нашій країні, і вимагає притягти до відповідальності винних у встановленні мін, на яких підірвався автомобіль зі спостерігачами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: