СБУ кваліфікувала справу про підрив автомобіля ОБСЄ як теракт

Читать на русском
У Службі безпеки України розповіли, за якою статтею Кримінального кодексу відкрито кримінальне провадження за фактом підриву автомобіля ОБСЄ.

Управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею «терористичний акт, що спричинив загибель людини» за фактом підриву автомобіля СММ ОБСЄ на непідконтрольною владі країни території Луганської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«За даним фактом управлінням Служби безпеки України в Луганській області відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людини). Процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області. Хід розслідування кримінальної виробництва за фактом терористичного акту знаходиться на контролі прокурора області», – повідомили в прокуратурі Луганської області.

Санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, глава СММ ОБСЄ в Україні зробив заяву щодо підриву авто місії.

Раніше голова СММ підтвердив загибель спостерігача в результаті підриву автомобіля ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: