Суд обирає запобіжний захід екс-нардепу Мартиненку

Читать на русском
Солом'янський районний суд Києва обирає запобіжний захід затриманому вчора екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Солом'янський районний суд Києва приступив до розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу колишньому нардепу від «Народного фронту» Миколі Мартиненку.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає «Слово і Діло».

«Засідання оголошується відкритим. Солом'янським судом міста Києва слухається клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно Миколи Мартиненка», - заявив слідчий суддя Олександр Бобровник.

Сам Мартиненко перед засіданням зазначив, що почувається нормально.

Б'ється як риба об лід. Що світить Миколі МартиненкуВарто віддати належне Миколі Мартиненку – від картатої ковдри він відмовився одразу. Адвокати рапортують, що клієнт готовий до судового розгляду: тобто почуває себе нормально, штучного дихання не потребує. Це вигідно відрізняє Мартиненка від Насірова.

«Абсолютно нормально себе почуваю, адже у клопотанні та у підозрі, яку я отримав, написані дурниці. Почуваю себе нормально і впевнено», - заявив Мартиненко.

Вчора, 20 квітня, у НАБУ підтвердили факт затримання Мартиненка.

Мартиненка доставили до Солом'янського суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Відзначимо, що засідання було призначене на 15:00, однак затрималося через зайнятість слідчого судді Бобровника, який мав розглянути клопотання антикорупційних органів щодо обрання запобіжного заходу для екс-нардепа.

У суді також перебувають представники уряду і фракції «Народного фронту» у Верховній Раді, які готові заявити про взяття Мартиненка на поруки. Йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

НАБУ і САП вимагають заарештувати Мартиненка на 60 діб з альтернативою внесення застави у 300 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: