Екс-депутата Держдуми, який прийняв українське громадянство, оголосили в розшук

Читать на русском
Слідчий комітет РФ оголосив в розшук екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який прийняв українське громадянство.
Денис Вороненков

Слідчий комітет Росії (СКР) оголосив у розшук екс-депутата Держдуми РФ від КПРФ Дениса Вороненкова, який прийняв українське громадянство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ASN.

Слідчий комітет РФ виніс постанову про притягнення Дениса Вороненкова в якості обвинуваченого. Йому заочно інкримінують організацію особливо великого шахрайства - рейдерського захоплення в 2011 році будівлі в центрі Москви вартістю $5 млн.

Незважаючи на свідчення інших фігурантів розслідування, Генпрокуратура РФ двічі відмовилася вносити до Держдуми подання глави СКР Олександра Бастрикіна про позбавлення депутата недоторканності і притягнення його до кримінальної відповідальності. Тепер Вороненков оголошений в розшук.

Повідомляється, що СКР зміг активізувати розслідування відносно Вороненкова тільки після того, як той склав депутатські повноваження. Раніше СКР безрезультатно намагався притягнути депутата Держдуми до кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі у складі організованої групи).

Нагадаємо, раніше Вороненков дав свідчення українському слідству в рамках провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: